Ελληνικά English български
Video Photos

Υδροκούλερ κερασιών

Κατηγορία: Περιφερειακά μηχανήματα
Dictionary Error: Κεράσια

Η υγρή ψύξη είναι μέθοδος πού χρησιμοποιείται τελευταία σε κεράσια και λαχανικά. Βοηθά στη διατήρησή τους σε κατάσταση παρόμοια με αυτή κατά τη στιγμή της συγκομιδής (διατήρηση της φρεσκάδας). Τα φρούτα και λαχανικά πού έχουν υποστεί την υγρή ψύξη δε μαραίνονται, δε ζαρώνουν και δε χάνουν εύκολα το άρωμα και τη γεύση τους.
Το μηχάνημα ψύξης των κερασιών αποτελείται από ένα κλειστό "τούνελ ψύξης" μεταλλικής κατασκευής.
Πρόκειται για μια διάταξη με την οποία επιτυγχάνουμε ψύξη νωπών προϊόντων.
Η ψύξη πραγματοποιείται με ανακυκλοφορία κρύου νερού. Το νερό, οδηγείται με την βοήθεια διάταξης αντλιών σε διάτρητα ταψιά από όπου πέφτει σε κλούβες που περιέχουν τα φρούτα.
Ο χώρος στον οποίο γίνεται η ψύξη με τον καταιονισμό του νερού δέχεται δύο παλέτες.
Η διάταξη είναι εφοδιασμένη με μία τηλεχειριζόμενη αυτόματη πόρτα και μία αντλίες 3kw.
Τα κεράσια αφού έρθουν σε πλαστικά κιβώτια και τοποθετηθούν σε παλέτες, ένα περονοφόρο όχημα τοποθετεί τις παλέτες μέσα στο μηχάνημα. Η πόρτα κλείνει και εκεί γίνεται καταιονισμός με παγωμένο νερό θερμοκρασίας περίπου 0,5 CO, στη συνέχει ανοίγουμε την τηλεχειριζόμενη πόρτα και με ένα περονοφόρο όχημα την παραλαμβάνουμε τις παλέτες.
Υπάρχουν δυο ξεχωριστοί θάλαμοι ψύξης ένας για κάθε παλέτα. Ο καθε οαλαμος εχει την δικια του αυτόματη πόρτα και την δικιά του αντλία ενώ η δεξαμενή η οποία παραλαμβάνουν το νερό οι αντλίες είναι κοινή και για τους δυο θαλάμους. Οι δυο θάλαμοι χωρίζονται μεταξύ τους με μονωτικό πάνελ.
Έτσι αν θελήσουμε να ψύξουμε μια παλέτα μόνο θα λειτουργήσουμε τον ένα θάλαμο μόνο. Ενώ όταν δουλεύουμε και τους δυο θαλάμους και θέλουμε να παραλάβουμε την μια παλέτα γιατί ολοκληρώθηκε ο χρόνος ψύξης η δεύτερη παλέτα συνεχίζει να ψύχεται.

TORUS web site